Veilig en gezond reizen met het vliegtuig


Het reizen met het vliegtuig is één van de veiligste manieren om te reizen. Dit komt door de strikte veiligheidsmaatregelen die worden genomen om ervoor te zorgen dat elke vlucht veilig verloopt. In deze blog leggen we uit hoe je veilig én gezond kunt reizen met het vliegtuig. 

Veiligheid voorop

Kies een veilige luchtvaartmaatschappij 

Kies altijd voor een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij met een goede reputatie op het  gebied van veiligheid. Je kunt informatie vinden over de veiligheid van luchtvaartmaatschappijen op websites zoals AirlineRatings.com. 

Houd je identificatiedocumenten bij de hand 

Zorg ervoor dat je je paspoort of identiteitskaart bij de hand hebt wanneer dat nodig is, zoals bij de veiligheidscontrole en bij het instappen van het vliegtuig. Bewaar deze documenten op een veilige plaats en houd ze bij de hand. 

Controleer de veiligheidsinstructies 

Voordat je aan boord gaat van het vliegtuig, is het belangrijk om de veiligheidsinstructies te lezen en te begrijpen. Zorg ervoor dat je weet waar de nooduitgangen zijn en hoe je een zuurstofmasker moet gebruiken. Dit kan van levensbelang zijn in geval van een noodsituatie. 

Volg de instructies van het personeel 

Volg altijd de instructies van het cabinepersoneel op. Zij zijn getraind om je te helpen en te beschermen tijdens de vlucht. Blijf tijdens het opstijgen en landen met je stoelriem vast en schakel elektronische apparaten uit als dat wordt gevraagd. 

Reizen met het vliegtuig kan een handige manier zijn om lange afstanden af te leggen en is zoals we reeds aanhaalden één van de veiligste manieren van reizen. Het is wel goed om in het achterhoofd te houden dat je beducht dient te zijn op enige gezondheidsrisico’s. 

Gezond te blijven tijdens de vlucht

• Blijf gehydrateerd: drink veel water en vermijd alcohol en cafeïnehoudende dranken, omdat deze uitdroging kunnen veroorzaken. 

• Beweeg: staan en wandelen in het vliegtuig om de bloedcirculatie te bevorderen is belangrijk en vermindert de kans op bloedstolsels. 

• Draag comfortabele kleding: draag losse, comfortabele kleding en vermijd strakke kleding die de bloedcirculatie kan belemmeren. 

• Gebruik oordopjes of ruisonderdrukkende hoofdtelefoons: het constante geluid van het vliegtuig kan stress en vermoeidheid veroorzaken. Door oordopjes of een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon te dragen, kunt u zich beter ontspannen en uitgerust blijven.  

• Eet gezond: probeer tijdens de vlucht gezonde snacks en maaltijden te eten. Vermijd zwaar, vet voedsel en eet voldoende fruit en groenten. 

• Pas op voor ziektekiemen: Het delen van lucht in een vliegtuig kan de verspreiding van ziektekiemen bevorderen, dus was uw handen regelmatig en gebruik handdesinfecterend middel. 

Als u medische aandoeningen heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u gaat reizen. 

Het reizen met het vliegtuig is niet alleen een van de veiligste manieren van reizen, als je onze tips opvolgt is het ook een gezonde manier van reizen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen zorg je ervoor dat je niet alleen veilig en comfortabel, maar ook gezond reist.  

In de kijker